Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Orolig natt i Kiev trots Janukovytjs löften

Från 2014
Uppdaterad 25.01.2014 16:16.
Ukraina

I Ukrainas huvudstad Kiev fortsatte oroligheterna under natten, trots att president Viktor Janukovytj på fredagen lovade eftergifter för att försöka få ett slut på demonstrationerna.

Stora eldar med brinnande däck har tänts i centrala Kiev och demonstranterna har kastat sten, fyrverkerier och brandbomber mot polisen, som har svarat med tårgas. Enligt ögonvittnen har flera demonstranter gripits, rapporterar BBC.

Ukrainas president Viktor Janukovytj lovar regeringsombildning, att frige demonstranter som gripits och att se över de antidemonstrationslagar som nyligen trädde i kraft.

Janukovytj lovar förändringar i regeringen nästa vecka i ett försök att få ett slut på protesterna som under fredagen spred sig från Kiev till flera städer i Ukraina.

Samtidigt varnade presidenten demonstranterna.

- Om saker löper bra, är allt bra. Om inte, så kommer vi att ta till alla tänkbara medel för att lösa krisen, sade Janukovytj.

Janukovytj meddelade på torsdagen att han kallar in parlamentet nästa vecka till en extra session. Nu förtydligar att det handlar om att göra förändringar i regeringen.

Han lovade också att parlamentet under sessionen ser över de nya lagarna som begränsar rätten till demonstrationer.

AP, AFP, Itar-Tass, BBC

Läs också:
Fortsatt nervöst i Kiev
Många krav - inga löften