Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ännu blir alla hälsocentraler i Vasa kvar

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 10:47.
Gerby hälsostation i Vasa
Bildtext Arkivbild.

Politikerna i Vasa fattade i kväll (tisdag) inget beslut om hälsovårdscentralerna. Förslaget inför social- och hälsovårdsnämndens möte var att Vasa ska ha en enda hälsostation, men ärendet återremitterades.

- Vi diskuterade i en och en halv timme och beslöt enhälligt att återremittera ärendet. Tjänstemännen får nu fundera på det här igen, säger nämndens ordförande Thomas Öhman (SFP).

Enligt Öhman kommer frågan inte nödvändigtvis upp på nästa möte eller ens mötet efter det. Hans bedömning är att man nu först vill vänta och se vad vårdreformen i hela landet kommer att föra med sig.

- Men vi hade en bred och bra diskussion. Och vi har redan beslut på att Sandvikens och Kyrkoesplanadens hälsostationer slås ihop, så där kommer ett förslag snart.

I förslaget inför kvällens möte sades att om Vasa ska ha en enda hälsostation så måste kollektivtrafiken förbättras. Också den frågan dryftades i nämnden.

- Vi diskuterade allt från bussförbindelser till läkartillgången. Och hur vi skulle klara att ha bara en hälsovårdscentral. Men nu väntar vi och ser vad staten besluter om vårdreformen, säger Öhman.