Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Åboförfattarna Mia Franck och Jenny Wiik deltar i nytt podcast-projekt

Från 2014
Uppdaterad 30.01.2014 11:17.
Bildtext Mia Franck deltar i den nya podcasten "Fantastisk Podd".
Bild: Bild: Robert Seger/Moment

I dag torsdag lanseras en ny podcast som handlar om att skriva fantasy, science fiction och skräck på svenska. Två av författarna som deltar i podcasten är Åboförfattarna Mia Franck och Jenny Wiik.

"Fantastisk Podd" som den nya podcasten heter produceras av fantasy-, science fiction- och skräckförfattare som bor och arbetar runt om i Sverige och Finland. Avsnitten kommer att handla om både skrivandet och dess vedermödor samt om läsande och fantastik i allmänhet.

Idén till en podcast om fantastik på svenska föddes på Swecon i Stockholm 2013, där författare från Finland och Sverige möttes och kom fram till att det fanns ett behov av att få tala och höra om arbetsprocesser, tankar om världsbygge och de specifika problem som man möter när man skriver fantastik.

Följande författare deltar i podcasten: Maria Turtschaninoff, Pål Eggert, Peter Bergting, Nene Ormes, Karin Tidbeck, Jenny Wiik, Hannele Mikaela Taivassalo, Mia Franck, Kristina Hård, Fredrik Persson, Oskar Källner, Stefan Hagel, Susanna Björnberg och Susanna Nissinen.

Första avsnittet publicerades tidigare i dag (torsdag) och avsnitten kommer att publiceras med två veckors mellanrum. Allt enligt ett pressmeddelande.

Mer information och det första avsnittet hittar du här