Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Pärlor bland en massa svin

Från 2014
Uppdaterad 30.01.2014 12:39.
Bildtext Hej hipster, här hittar du ny musik!
Bild: Skärmdump från forgotify.com

På Forgotify hittar du låtar som aldrig spelats tidigare. Det kan vara allt från indisk karaoke till pakistansk dansmusik, men mest av allt kommer du att hitta gammal hederlig jazz.

Det finns över fyra miljoner sånger som aldrig fått en enda lyssning på musiktjänsten Spotify. För att uppmärksamma dessa låtar som verkar helt bortglömda, har tre amerikanska killar startat Forgotify. På sajten samlas de Spotify-låtar som aldrig spelats och du kan lätt klicka dig vidare bland dessa bortglömda pärlor.

Om det sen är låtar som verkligen aldrig spelats eller om det är dängor som bara fått några få lyssningar är inte helt säkert, på Reddit går diskussionen het om sajten. De flesta verkar ändå mäkta imponerade av Forgotify.

Enligt gedigen empirisk forskning som vi här på webbredaktionen gjort är det främst gammal jazz, turkisk och pakistansk musik en stöter på via Forgotify. En del av låtarna är så pass bra att vi är utom oss av glädje av att ha kunnat hjälpa upp låtens lyssning litegrann. Förutom de tidigare nämnda kategorierna har vi också stött på barnkörer, arior och indisk karaoke.

Vad sägs om denna fina låt vi hittade:

Teatermannen Brechts sånger verkar inte heller vara hemskt populära på Spotify, den här lilla godingen stötte vi nämligen också på:

Klicka genast in dig på dagen bästa länk!