Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Filmer som borde få vila i frid

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 09:58.
Leslie William Nielsen (1926-2010)
Bildtext Vad ska Naked Gun 4 bli till utan Leslie Nielsen?
Bild: EPA/JERRY ANGELICA

Varför Hollywood väljer att damma av dessa filmer och göra uppföljare 20-30 år senare är en gåta.

3. Bill and Ted 3

Bogus! Most Excellent! Kommer någon ihåg Keanu Reeves som tidsresenär i slutet på 80-talet? Med hjälp av en telefonkiosk reste Bill och Ted genom historien för att få godkänt i en skoluppsats. Bill & Ted's Excellent Adventure heter filmen från 1989 som var en hit och fick en uppföljare 1991, Bill & Ted's Bogus Journey.

Nu, 23 år senare, står det klart att en tredje film är på kommande. Bill & Ted som 50-åringar. De två första filmerna är definitivt en produkt av sin tid och hur de skall lyckas göra filmen attraktiv för en ny publik är en gåta.

Läs mera här.

2. Naked Gun 4

Naked Gun-serien är 90-tals humor när den är som bäst (eller sämst). Slapstickkomedi med överdrifter och många skämt som träffar klart under bältet.

Visserligen borde vi applådera en fjärde uppföljare men det finns en avgörande punkt som förpassar filmen till kategorin onödigheter. Huvudrollsinnehavaren Leslie Nielsen har gått ur tiden. Istället är
Ed Helms som ska spela Frank Drebin. Det bådar inte gott.

Läs mera här.

1. Shakespeare in Love 2

Av någon märklig anledning vann Shakespeare in Love från 1998 sju oscarstatyetter. Filmen handlar om hur historiens största skald fann sin inspiration, via kärleken. Uppenbarligen är det dags för en ny förälskelse. Uppföljaren belönas nog inte med lika många statyetter den här gången.

Läs mera här.

Mer om ämnet på Yle Arenan