Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sfp-gruppen vill bevara hjärtkirurgin i Vasa

Från 2014
Uppdaterad 31.01.2014 13:17.
Barbro Kloo är medlem i social- och hälsovårdsnämnden i Vasa.
Bildtext Barbro Kloo,Sfp gruppens ordförande i sjukvårdsdistriktets fullmäktige
Bild: YLE/Sonja Rundt

Bevara hjärtkirurgin med fortsatta sparkrav på specialsjukvården i Vasa. Det blev slutresultatet när Sfp-gruppen i sjukvårdsdistriktets fullmäktige möttes i Vasa på torsdag kväll.

Majoriteten av mötesdeltagarna var positiva till en fortsättning på hjärtkirurgin i Vasa, bara några få mötesdeltagare var emot en fortsättning på hjärtkirurgin i Vasa.

SFP gruppen vill bevara hjärtkirurgin

Programmet är inte längre tillgängligt

- Vi är inte ensamma i fullmäktige även om vi har en majoritet, så vi kommer att föra en dialog med övriga partier, vi kommer inte att soloköra säger sfp gruppens ordförande Barbro Kloo i en kommentar efter mötet.

Kommunerna har sparkrav på specialsjukvården på 2 procent och enligt Barbro Kloo vill sfp gruppen fortsättningsvis komma kommunerna till mötes i den här frågan. De ekonomiska frågorna lyftes över till en liten arbetsgrupp som fortsätter att dryfta ekonomin och ge beslutsförslag till styrelsen.
- Det här är de stora linjerna, i detalj går det inte att svara nu var pengarna skall tas säger Barbro Kloo. Målsättningen är i varje fall att svara mot kommunernas krav och ha en ekonomi i balans.

Sjukvårdsdistriktets fullmäktigemöte där linjedragningen slutgiltigt avgörs hålls den 25 februari.