Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Lee Angel tycker inte om musiktävlingar

Från 2014
Uppdaterad 04.02.2014 08:55.
Bildtext Lee Angel en tuff typ, eller?
Bild: X3M/Catariina Salo

Vi träffar Lee Angel - The Voice of Finlands största rockare (strax efter Michael Monroe då förstås).

Lee Angel blev en riktig domarfavorit i The Voice of Finland när han lyckades med konststycket att få precis alla fyra domare att vända på stolen och därmed godkänna hans sångröst. Lee Angel är hemma från Borgå, och heter såklart inte Lee på riktigt. Hans dopnamn är faktiskt Frans Andersson.

Funderade du länge på namnet när du kom med i The Voice of Finland?

- Inte egentligen. Jag har använt Lee sedan år 2000. Jag märkte att de blev för svårt för utlänningar att förstå och uttala mitt namn, och nog är det ju alltid bättre med ett artistnamn.

Varför gick du med i The Voice of Finland?

- Jag hade funderat på det ganska länge. Egentligen har jag alltid varit emot att tävla i musik, men så började ja fundera på nytt, och tänkte att varför inte? Det enda som kan vara negativt är om du klantar dig riktigt ordentligt. Det var ju ändå över 600.000 människor som såg avsnittet jag var med i, så det är ganska många ögonpar.

Valet föll på Michael Monroe

Alla domare svängde sig om för dig, och du valde Michael Monroes team – var det självklart för dig?

- Jo. Egentligen så förstod jag inte riktigt i det skedet vad som hände, men det var nog ett självklart val.

Kolla in domarsvängningen här. Det måste ju vara en riktigt mäktigt känsla att stå på scen vid såna här tillfällen.

Har du fått höra mycket åsikter från andra rockare om att du är med i en sån här sångtävling?

- Jo, och ja har blivit positivt överraskad över hur många det är som är intresserade. Det har väckt mycket känslor, och till 99 procent har de varit positiva. Efter att det kom i tv var det ju redan en gammal grej för mig, jag hade lite hunnit glömma bort det, men visst gick både telefonen och Facebook varm när programmet sändes.

Motorcykel men inget motorcykelgäng

I Östnyland, och kanske också litegrann i Las Vegas, är Lee Angel känd för sitt band Baton Rogue Morge. Kolla in en av deras videor här under.

Den här videon är bandad i en sandgrop. Ni skjuter en massa, där finns motorcyklar, pengar och brudar. Är ni också med i något motorcykelgäng eller nåt sånt?

- Nej, men jag har nog en motorcykel. Det att man har motorcykel betyder inte automatiskt att man är med i ett motorcykelgäng.

Det vi egentligen vill veta är ifall ni är farliga?

- Det får man ta reda på, var och en själv.

Vägen till Las Vegas är lång

Ni har en övningslokal i Sannäs utanför Borgå, och så har ni varit på turné i Las Vegas. Hur långt är det från Sannäs till Vegas?

- Det är väldigt långt. Där ryms en hel massa historier, både på gott och ont. Vägen från Sannäs till Las Vegas har tagit åtta år, i princip.

Dra en bra rövarhistoria om Baton Rogue Morge så vi får något att gotta oss i.

- Nog händer det ju mycket men man kanske inte förstår det själv. Många grejer är sådana att när de händer är de inte så roliga, utan det är först sen efteråt när man märker att man har klarat sig som det blir bra.

- Vi var till Australien 2011. Det var på grund av ett motorcykelgäng som en bekant varit tvungen att flytta dit. Han ville ha oss dit för en keikka på deras motorcykelklubb. De flög oss dit, och det är väl inte så många som skulle göra nåt sånt för en keikka. De hade betalat allt och det var frid och fröjd och vi for iväg. Så hade vi en fem timmars mellanlandning i Tyskland, och det var Oktoberfest… Det slutade med att vi nästan försenade oss till planet.

Vi avslutar med att Lee Angel får dela med sig av sitt bästa intro. Valet faller på Aerosmith och låten Eat The Rich. Ett rätt så annorlunda val, kan tyckas.