Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Högklassiga tävlingar på årets Botnia Games

Från 2014
Uppdaterad 01.02.2014 15:54.
Botnia Games i Botniahallen 2014.

En del stora internationella stjärnor finns på plats då de internationella friidrottstävlingarna Botnia Games går av stapeln på lördagen. Däremot saknas de allra största österbottniska dragplåstren.

Överansträngda akillessenor tvingar sprintlöparen Jonathan Åstrand till vila under hallsäsongen, medeldistanslöparen Niclas Sandells lider av upprepade infektioner i luftvägarna och inte heller hinderlöparen Sandra Eriksson är anmäld till tävlingarna.

Men det betyder inte att Botnia Games blir en trist affär menar Carl-Magnus Långkvist, som bevakar Botnia Games för Ylesportens räkning.

- Det ska exempelvis bli mycket intressant att se hinderlöparen Jukka Keskisalos återkomst till de stora arenorna, säger Långkvist.

Keskisalo, som bland annat har ett EM-guld bakom sig, lade sin karriär på hyllan för ett drygt år sedan men meddelade i december att han satsar på en comeback.

- Comebacken sker alltså nu under Botnia Games och sedan vet vi att Keskisalo siktar på EM i Zürich, säger Långkvist.

Långkvist nämner särskilt även sprintlöperskan Hanna-Maari Latvala som under Botnia Games jagar VM-kvalgränsen på 60 meter. För att få delta på sträckan under inomhus-VM i Polen krävs att Latvala löper under 7:32.

- Och så får vi inte glömma en som rentav har segerchans på sin sträcka under Botnia Games, flerfaldiga FM-vinnaren Karin Storbacka, säger Långkvist.

Storbacka tävlar på 800 meter och lär åter vara i god form efter att tidigare haft stora problem med bland annat allergier och överträning.

250 friidrottare fyller Botniahallen

Sammanlagt är det 250 friidrottare från hela världen som tävlar i Botniahallen i Korsholm. De tävlande kommer från bland annat Sverige, Danmark, Ryssland, Ukraina, Kenya, Storbritannien, Tyskland och Lettland.

Tävlingarna inleddes klockan 12 på lördagen och för arrangemangen står Vasa Idrottssällskap och IF Femman.

Yle sänder två timmar direkt från tävlingarna klockan 17-19.