Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Jehovas vittnen - mor och dotter ses aldrig mer?

Från 2014
Uppdaterad 03.02.2014 14:48.
Bild: Yle/Katrina Grönhom/Kulmala

I programmet "Jehovas vittne för evigt" berättar 22-åriga Daniela Sretenovic´ från Pargas om sitt liv som ett aktivt vittne.

Daniela är en av 150 personer som bor och arbetar vid Betel som är Jehovas vittnens landskontor i Vanda. Hon berättar öppet och entusiastiskt om sin tro och om "familjen" dvs församlingsmedlemmarna och gemenskapen på Betel.

I programmet "Bland änglar och demoner" handlar om Daniela Sretenovic´s mamma och systrar. Mamman Annette Lindbom är utesluten ur Jehovas vittnen och har inte sett dottern på sex år eftersom vittnen inte får umgås med uteslutna.

Daniela Sretenovic´ från Pargas (till hö) är ett entusiastiskt Jehovas vittne. Här med trosvännen Christine vid vittnenas landskontor Betel i Vanda.
Bildtext Daniela Sretenovic´ från Pargas (till hö) är ett entusiastiskt Jehovas vittne. Här med trosvännen Christine vid vittnenas landskontor Betel i Vanda.

Förutom dottern och församlingen så har Annette Lindbom förlorat hela sin släkt. Alla bor bor i Pargas men då de ser Annette i butiken eller på stan så vänder de henne ryggen. Annettes syster som bor i grannhuset säger inte ett ord när de båda råkar på varann t ex då de för ut soporna på gården.

- Det känns nog lite tragikomiskt, skrattar Annette Lindbom mellan tårarna.

Regi: Katrina Grönholm-Kulmala

Titta på "Jehovas vittne för evigt" på Arenan
Läs också: Öders ironi