Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Släck lamporna så folk kan se stjärnorna

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 10:47.
Kennet Lindholm och Lili-Ann Junell-Kousa
Bildtext Kenneth Lindholm och Lili-Ann Junell-Kousa.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Släck gatubelysningen i Raseborg på vintern! Var vill du bo då du är gammal? Lili-Ann Junell-Kousa och Kenneth Lindholm har svaret i måndagssnacket.

Hemma, så länge som möjligt. Så vill Lili-Ann Junell-Kousa från Ekenäs bo då hon blir äldre. Och sedan behandlas med värdighet där hon måste vistas i slutet av livet.
Kenneth Lindholm, Karis, har inte tänkt på det särskilt aktivt, men gissar att det är hemma som är bäst, så länge det går.

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Måndagssnackarna pratade också om gatubelysningen i Raseborg. Sommaren 2013 var den släckt på nätterna eftersom staden måste spara pengar. Den här sommaren är lamporna tända och tekniska sektorn sparar på annat sätt, bland annat genom att byta gamla lampor till nya energisnåla.
Junell-Kousa tycker att det kändes otryggt då lamporna var släckta. Lindholm föreslår att lamporna släcks på vintern i stället så att folk kan se stjärnorna.

Måndagssnackarna är inte alls oroliga över att lågstadieelever är i samma skola som högstadie- och gymnasieelever.
I Lojo funderar staden på att flytta eleverna i klasserna 5 och 6 i Solbrinkens skola till Källhagens skola eftersom daghemmet behöver mera plats. Samtidigt kunde eleverna i klasserna 5 och 6 i Virkby skola också flyttas till Källhagens skola.

Dessutom berättar de vilken Eurovisionslåt de tycker är den bästa genom tiderna.

Effektivera!

Diskussion om artikeln