Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tappara och KalPa byter spelare

Från 2014
Uppdaterad 03.02.2014 12:38.
Jukka Voutilainen
Bildtext Voutilainen till Tappara.
Bild: SM-liiga

Tappara rustar upp inför vårsäsongen, medan KalPa redan har vänt blickarna mot nästa säsong.

KalPas kapten och center Jukka Voutilainen representerar Tappara under vårsäsongen. I KalPa har Voutilainen gjort sju mål och assisterat till åtta på 35 matcher. Voutilainen har vunnit FM-guld med Jokerit 2002 och HPK 2006. I Sverige vann Voutilainen mästerskapet med HV71 2008 och 2010. Voutilainen återvänder till KalPa efter den här säsongen.

- Vi vill tacka vår kapten för att han gjorde den här överenskommelsen möjlig, kommenterade sportchefen Kimmo Kapanen på KalPas webbsida.

Centern Arttu Ilomäki går åt motsatt håll. Klubbarna har kommit överens om ett hyreskontrakt som också inkluderar säsongen 2014-15. Ilomäki var under slutet av förra året uthyrd till KalPa. På åtta matcher i KalPa-dressen noterades han för ett mål och fyra målgivande passningar. Den här säsongen har Ilomäki också spelat 18 matcher i Tappara och 25 matcher i Mestis-laget LeKi.

- Med den här affären förbättrar vi den här säsongens ekonomi, samtidigt som vi redan kan inleda nästa säsongs lagbygge. Vi får en ung och lovande spelare som är skicklig offensivt. Han spelade bra när han representerade oss tidigare, sade Kapanen.

Jussi Timonen tar över kaptensbindeln i KalPa.

Tappara meddelade samtidigt att laget har brutit avtalet med backen Victor Westermarck. Westermarck har återvänt till Blues.