Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Stadsstyrelsen: Ingen bonus

Från 2014
Uppdaterad 03.02.2014 22:21.
Styrelsegården i Vasa.
Bildtext Arkivbild
Bild: Yle/Ulrika Stagnäs-Lund

Stadsstyrelsen i Vasa vill inte ge med sig när det gäller de obetalda bonusarna för år 2013. Med rösterna 9-5 och en nedlagd beslöt man hålla fast vid allmänna sektionens beslut.

De tio anställda på byggnadstillsynen som besvärat sig över beslutet att inte betala ut resultatbonusar för 2013 fick back av stadsstyrelsen på måndag kväll.

Hans Frantz om stadsstyrelsens beslut

Programmet är inte längre tillgängligt

Hans Frantz (SFP) är suppleant i allmänna sektionen och var med och fattade beslutet i november 2013, då man beslöt att inte betala ut resultatbonusar. Då var stadsjuristen Marja Ylisalmi av åsikten att det inte fanns några hinder för att slopa bonusarna.

På måndagens möte var hon av annan åsikt.

- Det var det som man diskuterade mest. Vadan detta? Vad är det för laglighetsaspekter som nu har kommit med i bilden som inte fanns då, säger Hans Frantz.

Så vem har rätt? Majoriteten eller stadsjuristen och stadsdirektören som föreslog att man betalar ut bonusen?

- Frågan är svår och man kan se på den på olika sätt men vi tyckte att det är värt en prövning i rättsinstans, säger Frantz.

Han väntar sig ytterligare besvär i frågan.

Raija Kujanpää (Saml.) lade ner sin röst. Hon ville inte gå emot sina partikamrater som röstade för att hålla fast vid allmänna sektionens beslut.

- Jag ser det som en juridisk fråga. Stadens ekonomiska situation är vad den är men jag utgår från att ett beslut är ett beslut.

Med andra ord borde bonusarna alltså ha betalats ut enligt Kujanpää.