Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Fråga om OS” med Johan och Antti

Från 2014
Uppdaterad 04.02.2014 09:41.
Johan Portin och Antti Koivukangas från Yle Sporten.
Bildtext Johan Portin och Antti Koivukangas bevakar OS i Sotji.

OS kryper närmare för varje timme som går och tävlingarna i ryska Sotji har mer än någonsin förr omgivits av frågetecken. Yle Sportens chef Johan Portin och redaktör Antti Koivukangas rätar ut några av dessa i torsdagens live chat direkt från Sotji.

I vanliga fall får sportjournalisterna främst frågor om medaljer och förväntningar när OS närmar sig, men under upptakten till OS i Sotji har diskussionen i mångt och mycket kretsat kring andra ämnen.

Hur är det med det överhängande terrorhotet? Känner man av den stora närvaron av säkerhetsstyrkor på ort och ställe? Kommer allt att vara klart när OS kör igång?

Svaren på dessa frågor är ofta komplicerade och inte helt enkla, men utgående från en dryg veckas upplevelser är Johan och Antti åtminstone rätt människor att ge sin syn på läget.

Andra ämnen som kommit upp till diskussion är människorättsläget, korruptionen och utnyttjandet av arbetskraften för att färdigställa OS - komplexa och viktiga frågor.

Vad du än funderar på är det bara att fråga. Skicka in din fråga på förhand till svenskasporten@yle.fi eller kommentera den här artikeln antingen på Yle Sportens webbplats eller via Facebook. Det går också bra att ställa frågorna under själva chatten som äger rum mellan 18:00 och 19:00 på torsdagen.

Och det är naturligtvis helt OK att också fråga om medaljer och idrottsliga förväntningar!