Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klüft: Bra med medaljmål

Från 2014
Uppdaterad 04.02.2014 15:02.
Carolina Klüft är programledare för Viasat under vinter-OS.
Bild: Yle/AnttiKoivukangas

Den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft som arbetar för Viasat under OS i Sotji anser att det är bra med medaljmål då idrottarna går in i mästerskap.

Finlands olympiska kommitté har valt att inte ställa några mål vad det gäller medaljer vid OS i Sotji. Sverige har en målsättning på tio medaljer och Carolina Klüft anser att det är bra med målsättningar.

- Jag tycker att man ska prata om medaljmål och aktiva som har medaljmål ska få prata om det. Vissa triggas extra av att ha ett mål i sikte. Man måste också göra diskussionen bredare och även lyfta fram bra prestationer. Då jag själv var aktiv tyckte jag inte att det var jobbigt med medaljmål utan man kunde vända det till att det är kul att de tror på oss aktiva, säger Klüft till Yle Sporten.

Programledare i Viasat

Carolina Klüft arbetar med Viasat i Sotji och kommer att fungera som programledare under OS.

Sportinslag: Klüft: Bra med medaljmål

Programmet är inte längre tillgängligt

- Då jag fick frågan så tyckte jag att det lät väldigt spännande. Jag är ingen expert på vinteridrotter men vi har flera före detta idrottare som fungerar som experter. Det blir roligt att göra, säger hon.

Klüft tror att Sverige kommer att göra ett bra OS.

- Det är små marginaler och det som har hänt tidigare är helt ointressant. OS är speciellt och vi håller tummarna att de aktiva är i bra form och att de ska få lyckas, säger hon.