Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Nu har jag en vän

Från 2014
Uppdaterad 30.10.2015 11:05.

Han är rundlagd och vänlig och tycker mycket om Finland även om han aldrig har besökt vårt land. Han är kock på hotellets restaurang här i Adler (staden där OS i Sotji arrangeras) och han har ansvar för frukosten.

Eftersom jag är synnerligen morgonsömnig tog det mig lite tid att orientera mig bland frukostborden och då jag stod och tittade mig omkring kom kocken fram och frågade vad jag önskade.

- Joughurt, se här, vi har naturell joughurt. Ta ett glas med bärsmoothie, se här, häll på joughurt och sedan blandar ni i lite kvarg och ett par droppar honung. Ni kommer att njuta!

- Varifrån kommer ni? Finland! Så trevligt. Vet ni vad Finland är för mig? Skog, vackra landskap och god ordning. Dessutom tänker jag på välplanerade och trivsamma interiörer. Jag tycker om att ha det prydligt omkring mig, jag uppskattar sådant.

Det syns på min nye vän att han gillar ordning och gemyt. Hans händer gör svepande rörelser i luften då han talar och hans ansikte utstrålar njutning då han hjälper mig att få min frukost.

Den här mannen kommer från en grannstad, Anapa, och han är glad över OS som ger honom jobb och intressanta kontakter.

- Vi ses i morgon, ropar han över restaurangen då jag går min väg efter att ha tackat honom.

Möten och människor

Diskussion om artikeln