Hoppa till huvudinnehåll

X3M

"Får inte heteron spela homon?"

Uppdaterad 05.02.2014 12:56.
Bildtext Jared Leto som Rayon/Raymond i Dallas Buyers Club

Jared Leto är oscarsnominerad för sin roll som transsexuell i Dallas Byers Club, en roll som väckt mycket uppmärksamhet. Nu har en tittare beskyllt honom för transhat på grund av sin rollprestation.

Den fina rollprestationen som Rayon/Raymond blev oscarsnominerad i kategorin bästa manliga sidoroll. Många tror att Jared kommer att vinna ketegorin.

Nu har Jared varit tvungen att ta emot en tittares anklagelser. Det hela hände på den internationella filmfestivalen i Santa Barbara där en kvinna beskyllde honom för transhat (trans-misogyny på engelska). När Jared bad den okända kvinnan förklara sig så sa hon att han inte förtjänar ett pris för att porträttera en kvinna eftersom han är en man.

Jared undrade ifall det då är så att en hetero inte kan spela en homosexuell och tvärtom. Kvinnan fortsatte förklara att det alltid är heteron som spelar transpersoner och får pris för det. Debatten fortsatte en stund och Jared erbjöd kvinnan att fortsätta samtalet bakom scenen. Jared fick också en ordentlig applåd av publiken och många undrade nog kring kvinnans resonemang.

Vi älskar verkligen hans rollprestation, oberoende hans kön.