Hoppa till huvudinnehåll

Sport

White ute ur slopestyle

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Bildtext Shaun White satsar på halfpipe.

Amerikanska snowboaråkaren och en av Sotjispelens största stjärnor Shaun White kommer inte att delta i slopestyle som öppnar OS imorgon. White skadade sig på tisdagen men menar att det här inte är orsaken till beslutet.

White föll under träningarna på tisdagen och skadade sin handled. Enligt den "flygande tomaten" är orsaken till att han nu bestämt sig för att dra sig ur slopestyle ändå att han vill fokusera på halfpipe.

- Efter mycket diskussion med mitt lag har jag bestämt mig för att koncentrera mig enbart på att ta hem en tredje rak guldmedalj i halfpipe, sade White till NBC.

White är redan den andra storfavoriten som drar sig ur slopestyle. Tidigare i veckan skadade sig norska Torstein Horgmo som hör till grenens mest innovativa och uppskattade åkare.

Slopestylekvalet kör igång klockan 8.00 på torsdagen. På herrarnas sida representeras Finland av Roope Tonteri, Peetu Piiroinen, Ville Paumola och Janne Korpi. I damernas tävling är i alla fall Enni Rukäjärvi med, Merika Ennes situation är fortfarande oklar. Hon skadade sin vrist på tisdagen.

Läs även: "Banan är inte farlig men krävande"