Hoppa till huvudinnehåll

X3M

The Prodigy kommer till Provinssirock

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
The Prodigy gör en riktigt bra liveshow
Bildtext The Prodigy gör en riktigt bra liveshow.
Bild: EPA/Herbert P. Oczeret

Provinssirock verkar leverera flera stora artister i år. The Prodigy och M.I.A. är två av dem.

Sommarens festivaler är i full gång med att boka artister, och i dag meddelade Provinssirock (som hålls i Seinäjoki) att de bokat The Prodigy. The Prodigy spelade på Ruisrock 2011 och det var verkligen en av festivalens höjdpunkter. Vi hoppas de håller samma höga standard också i Seinäjoki. Det sägs dessutom att bandet kommer att släppa nytt material innan sommaren.

Andra som knutits till festivalen är tuffaste rapparen/hiphoparen/funkaren/elektrokvinnan M.I.A (nu aktuell med albumet Matangi) och Rudimental. Det blir det första Finlandsbesöket för det sistnämnda bandet.

Provinssirock vill också hylla Seinäjokibördiga Softengine som vann årets UMK och bjuder in dem att spela på festivalen.

Andra som spelar på festivalen är bland annat svenska NONONO, Dropkick Murphys, Cheek och Jenni Vartiainen. Här kan du kolla in hela listan med band och artister.

Provinssirock har genomgått en del förändringar sedan förra årets publikflopp. I år hålls festivalen endast under två dagar, och flyttas dessutom fram till den 27-28.6.