Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Underhållande sex på film

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 09:58.
Bildtext Veckoslutskommittén tittar hellre på gladporr.
Bild: Christian Geisnaes

Trekanter, kompissex och varm äppelpaj. Sex på film gör sig bäst med en dos underhållning mellan varven.

I helgen har Lars von Triers erotiska film Nymphomaniac finlandspremiär. Filmkammaren skippar det konstnärliga men håller kvar det sexuella och ger dig en topp trea roliga filmer om att idka älskog.

3. Friends With Benefits (2011)

Egentligen kan vi också lägga till No Strings Attached från samma år på delad tredje plats. Båda handlar om exakt samma tema, kk-förhållanden och svårigheten i att hålla relationen platonisk. I Friends With Benefits är det Justin Timberlake och Mila Kunis som rullat runt i storstadshalmen. I No Strings Attached är det Natalie Portman och Ashton Kutcher som leker kroppsarkeologer.

2. American Pie (1999)

En modern klassiker om att förlora oskulden. Kräver ingen närmare förklaring men nog en varning: vänta tills äppelpajen har svalnat.

1. Young People Fucking (2007)

Filmens namn säger väl det mesta, det handlar om unga människor som ligger med varandra. YPF handlar om fem par och deras sexuella äventyr under en kväll. Vi har kompisarna som bestämmer sig för att ligga med varandra. Det tråkiga paret som plötsligt blir äventyrliga och paret som väljer att ha en trekant.

YPF är en kanadensisk film som sålde slut platserna i rekordfart när den hade premiär på Torontos filmfestival. Mycket underhållande och säkert känner du igen dig i någon av de fem berättelserna.

Mer om ämnet på Yle Arenan