Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Vill du bo på Postbacken i sommar?

Från 2014
Skylt vid Postbacken.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Postbackens Garantiförening erbjuder sommarvistelse för en konstnär på den idylliska backen i Illby i Borgå.

Invånaren behöver inte betala hyra, utan förväntas istället delta i livet på Postbacken genom att ställa ut sina verk, eventuellt hålla kurser i sin konstform eller sitt hantverk och guida besökare som söker sig till Postbacken utanför öppettiderna. Mindre gårdskarlssysslor kan också ingå.

- Vi inreder ett litet galleri invid butiksboden där vi ställer ut invånarens verk, berättar verksamhetsledare Katarina Stolt. Det är helt nytt för nästa sommar.

Stolt berättar att konstnären inte behöver syssla med gammaldags konst och hantverk som passar in i Postbackens historiska miljö.

- Det får gärna vara något nyskapande, till exempel någon som använder traditionella material på moderna sätt

Enligt Stolt är det här en möjlighet för en konstnär att vara delaktig i verksamheten och få visa sina alster. Postbacken hade i fjol 3000 besökare.

Bostadshuset Lindnäs har två rum och kök och en bastu med utedass finns i en skild uthusbyggnad. På gården finns äppelträd och mark för egna odlingar. Också familjemedlemmar får flytta in. Ansökan riktas till styrelsen för Postbackens Garantiförening på adressen info@postbacken.fi senast den sista mars.

Blev du intresserad? Läs mer på Postbackens webbplats.