Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Då jobbet och livet flyter ihop

Från 2014
Uppdaterad 22.09.2014 13:21.
Programmet är inte längre tillgängligt
Närbild: Närbild - Musiker och konstnär Thomas Törnroos har sitt drömjobb - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Hans jobb är hans livsstil. Gränsen mellan jobbet som musiker och konstnär och det man kan kalla vanligt liv är suddig. Thomas Törnroos vill egentligen inte kalla det att jobba fastän det konstant finns i hans tankar. Han jobbar huvudsakligen med musik och spelar trummor i olika uppsättningar.

- Trumspel finns konstant i mina tankar och ofta drömmer jag att jag spelar trummor och är på spelningar. På sätt och vis jobbar jag 24 timmar i dygnet sju dagar i veckan men att spela trummor är också det jag allra mest tycker om så det blir också 24 timmar i dygnet avkoppling.

Det är svårt att säga hur mycket jag jobbar och hur mycket jag kopplar av berättar Törnroos. Han vill bli bättre på det hantverk han utför och vill därför lära sig mer.
Han medger att han är beroende av sitt jobb.

Bildtext Han kopplar av med att måla
Bild: Yle/Berislav Jurisic

- Om jag på riktigt skall ha semester så måste jag åka utomlands så att jag inte sitter bakom mitt trumset eller har penseln i handen.

Då Thomas Törnroos inte spelar trummor, kopplar han av med att måla. Han njuter av sitt jobb som samtidigt både tar och ger energi.

Satsar på mänskliga kontakter

I hans jobb är kontakter viktiga. I dagens läge är det då lätt att ta till Facebook för att få synlighet och skapa kontakter, men Törnroos har valt att ställa sig utanför alla sociala medier.

Bildtext Thomas Törnroos ger trumlektion
Bild: Yle/Berislav Jurisic

- Jag har inte tid för det. Jag vill hålla min kreativitet vid liv och fokusera på det hantverk som jag gör och försöker bli bättre på.

I början kände jag mig i början lite pressad att gå med, men nuförtiden bryr jag mig inte om det. Det är klart att Facebook skulle ge mig mer synlighet men jag tycker om mystiken att alla inte riktigt vet var jag finns och vem jag är.

- Jag vill hålla traditionerna vid liv och visa andra sätt att kommunicera. Jag njuter av sociala kontakter och får inspiration av det. Ju mer man ger desto mer får man tillbaka.

Mer i Närbild 10.2.2014 kl.20.10 i Yle Fem

Mer om ämnet på Yle Arenan