Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

FSD vill se sansad debatt

Från 2014
Uppdaterad 07.02.2014 12:50.
Johanna Överfors
Bildtext Johanna Överfors, viceordförande för FSD.
Bild: YLE/Patrik Enlund

Överraskande, lyder omdömet från de flesta efter beskedet att Arttu Uhlgren lämnar posten som ordförande för Socialdemokraternas finskspråkiga österbottendistrikt. Johanna Överfors, viceordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater FSD, säger att partiet nu behöver en sansad debatt kring kampen om partiordförandeskapet.

ÖVERFORS OM DEBATTEN INOM SDP

Programmet är inte längre tillgängligt

- Det sista vi behöver nu är en uppslitande och smutsig kampanj, säger Johanna Överfors på FSD.

Överfors överraskades även själv av nyheten om Uhlgrens avgång och vill inte spekulera närmare kring orsakerna.

- Kanske det ligger något mer här, men det är inget jag vet något om, säger Överfors.

Nu leds det österbottniska sdp-distriktet av sin tidigare viceordförande Kirsti Kandolin, som försäkrar att distriktsstyrelsen enhälligt stöder ett återval av Jutta Urpilainen till ordförande för partiet.

Denna linje var även Arttu Uhlgren med om att skriva under innan han under en intervju med Yle valde att inte ta ställning för någondera kandidaten i partiets pågående ordförandekamp. Kritiken som följde fick alltså Uhlgren att lämna distriktsordförandeskapet.

I de finlandssvenska socialdemokratiska leden finns inget direkt krav på att enhälligt ställa sig bakom vare sig Jutta Urpilanen eller utmanaren Antti Rinne, säger Johanna Överfors.

- Vi önskar bara en konstruktiv och sansad debatt, en debatt som mer skulle handla om de frågor vi brinner för i partiet än om personerna, säger Överfors.