Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inga fler finländare till final – Korpi lider av ryggbesvär

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Korpis och Paumolas semifinalåk - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Janne Korpi och Ville Paumola gör inte Roope Tonteri och Peetu Piiroinen sällskap i herrarnas slopestylefinal i snowboard. Varken Paumola eller Korpi tog sig vidare från semifinalen.

Korpi lyckades hyfsat i sitt andra åk men poängen 68,50 räckte bara till en tionde plats när de fyra främsta avancerade. Därmed slutade Korpis tävling i semifinal.

Det gjorde även Paumolas, som misslyckades i sina båda semifinalåk. Hans noterades för poängen 25,25 med vilket han var 19:e sammanlagt.

Korpi hade ont i ryggen efter ett fall i torsdagens kval och berättade att han hade svårt att göra sig själv till rätta. Korpis på förhand sett bättre disciplin halfpipe står på programmet på tisdag.

– Det känns som om man skulle sticka en kniv i mig varje gång jag försöker snurra runt. Det är inte så värst roligt att åka och det syns. Vi får se hur det går med halfpipe, det känns inte bra just nu men jag ska försöka, säger Korpi.

Kvartetten som gör de åtta redan finalklara åkarna sällskap är britten Billy Morgan, kanadensaren Mark McMorris, amerikanen Sage Kotsenburg och japanen Yuki Kadono.

Förutom Finland med Tonteri och Piiroinen har Storbritannien och Norge två åkare i finalen. Kanada är ännu snäppet vassare med tre deltagare.

Finalen kör igång kl. 10.45 och sänds direkt på TV2 med svenskt referat av Janne Karinkanta och expertkommentatorn Jesper Björkell.

Diskussion om artikeln