Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spänning i Sotji

Från 2014
Uppdaterad 30.10.2015 12:36.
Bronsmedaljen Sotji-OS 2014
Bildtext Medaljens andra sida.
Bild: Anatoli Maltsev / EPA / All Over Press

Det har talats mycket om säkerheten i OS i Sotji. Två saker har varit alarmerande. Orosmomenten handlar om rök och trafik.

Yle-kameramannen Esa Fills njöt på lördag av en av sina lediga dagar. Som den goda "Yleiten" han är, kom han också under fritiden till arbetsplatsen IBC. Stunden senare stod han och ett hundratal andra ute på gården efter att högtalarna meddelat, "this is an emergency pleace leave the building".

Det visade sig senare att man uppdagat rök i något hörn av IBC. Högst troligen en rökare som antänt en papperskorg. Det finns nämligen ytterst få askkoppar att tillgå på området.

Fills, glad i hågen efter att ha klarat sig helskinnad från den brinnande papperskorgen, återvände tillbaka till IBC för att sedan ta bussen till sitt hotell. Plötsligt uppenbarade sig en Volga i vägen för bussen som rammade fornminnet från Sovjettiden. Det fanns ingenstans att ta vägen, för bussen alltså, och Fills fann sig än en gång evakuerad. Från bussen alltså! Varken fills eller bussen kom sedan vidare utan en rejäl trafikstockning uppstod. Polisen anlände till platsen men valde att köra förbi utan att utreda kaoset. Till slut, med schweizisk assistans, bar Fills väg vidare i en personbil. Därmed kunde Esa inte dokumentera hur knuten till slut öppnades.

Esa lär nog inte ha någon ledig dag på ett gott tag! Kanske lika bra det.