Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Så liten hon såg ut!

Från 2014
Uppdaterad 30.10.2015 11:05.
Enni Rukajärvi vid prisutdeningen i Sotji.

Enni Rukajärvi såg så liten, lugn och lycklig ut då hon steg upp på prispallen för att ta emot sin silvermedalj. I själva verket såg hon nästan ut som en skolflicka på väg hem efter en gymnastiktimme. Och den unga kvinnan hade kraft och skicklighet nog att vinna silver i en tävling som verkar alldeles förfärligt farlig.

Det var inte alls meningen att vi skulle se prisutdelningen på nära håll. Min kollega och jag gick till Olympiaparken för att filma en sångföreställning för ett tv-inslag vi samlar material till.

Då vi frågade hur vi ska ta oss till den plats där sånggruppen uppträdde blev vi visade en krånglig och krokig väg bakom tält och förbi staket. Och plötsligt befann vi oss i en fålla framför scenen.

Eftersom vi nu stod på paradplats beslöt vi oss för att stanna kvar tills Enni skulle få sin medalj. Det samlades en massa glada norrmän, britter, amerikaner, österrikare och andra gäster i samma fålla där vi stod.

Alla andra verkade vara utrustade med flaggor och vi kände oss plötsligt lite fel. Men bättre brödlös än rådlös. Jag hade en kulspetspenna och kollegan Kari hade några pappersark.

Där stod vi sedan med Karis dator som underlag och ritade flaggor. Då Enni steg fram viftade vi glada, stolta och aningen tårögda med våra hantverk.

Jag kände mig lite löjlig.

Möten och människor