Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Usch vad hissigt!

Från 2014
Uppdaterad 30.10.2015 12:36.
Mikael Oivo
Bildtext Micke Oivo tänker undvika hissar i Sotji.
Bild: Yle

Att åka hiss i Sotji är inte att rekommendera. En åktur kan ta betydligt längre än väntat.

Vår skidexpert Glenn Lindholm har knappast någonsin uppmärksammats lika synligt av Yle Urheilu som idag. Glenn hade oturen att fastna i hissen på väg upp till rummet efter morgonmålet – och där stod han i mer än två timmar innan han blev utsläppt.

Glenn Lindholm
Bildtext Glenn Lindholm, Yle Sportens skidexpert.
Bild: Yle

Hissens alarmknapp fungerade inte. Glenn skrek och bankade på hissdörren i 20 minuter innan någon dök upp. En person som talade endast ett språk som Glenn inte behärskar – alltså ryska. Två timmar senare bröts hissdörren delvis upp av två män och Glenns lediga dag kunde fortsätta i normal ordning – sannolikt med en skidtur uppe i bergen Krasnaja Poljana.

På mitt hotell har ingen mig veterligen stannat i hissen. Men också där är hissturerna ofta utdragna. Av de två hissarna har den ena varit ur bruk i en veckas tid. Den andra stannar ibland men fortsätter alltid (åtminstone hittills) då man trycker på nytt på en knapp.

Hittills har hissturerna känts mest frustrerande eftersom de är så långa. Hissen är oftast proppfull och stannar vid varje våning – för mycket trafik då hotellets andra hiss inte fungerar. Även om jag bor på sjätte våningen har jag ibland funderat på att ta trapporna istället för hissen. Efter Glenns äventyr i morse tror jag att valet mellan trappor och hiss blir enkel i fortsättningen.

UPPDATERING: Valet av trappor har blivit ännu lättare. Nu i kväll fungerar varken den ena eller den andra hissen på hotellet. Hoppas ingen blev instängd!