Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenskt medaljhopp lever i ovisshet

Från 2014
André Myhrer, 2013-2014
Bildtext André Myhrer lider av en knäskada.
Bild: EPA / All Over Press

Det är fortfarande oklart om André Myhrers kan delta i OS. Den svenske slalomspecialisten skadade sig på träning i söndags och ska nu genomgå en magnetröntgen för att undersöka hur knäet mår.

Myhrer föll på träning och skadade sitt knä i den mån att han var tvungen att uppsöka sjukhus. Det första beskedet var ändå att det inte ska handlar om något allvarligt, men under natten svällde knäet upp och en magnetröntgen väntar.

– Det är mer en säkerhetsåtgärd, han har inte ont vid belastning så vi hoppas på det bästa. Klart man alltid är lite orolig. Jag har inte pratat med André, men han har provat med belastning och det känns bra, men man vill alltid veta säkert, säger sportchefen Anders Sundqvist till Aftonbladet.

– Eftersom André tycker att knät känns rätt bra och han kan stödja på det är det ingen idé att spekulera i något negativt. I bästa fall är det bara en liten stukning, men före undersökningen är det nästan omöjligt att säga, säger landslagsläkaren Per Liljeholm till nyhetsbyrån TT.

Myhrer har är sjua i slalomsammandraget i världscupen med tio placeringar i topp-10 denna säsong. Som bäst har han varit tvåa i Adelboden i januari. Han vann OS-brons i slalom i Vancouver 2010.