Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jagar Kaisa idag? Inte ens tränaren vet

Från 2014
Uppdaterad 11.02.2014 13:38.
Kaisa Mäkäräinen
Bildtext Mäkäräinen blickar framåt
Bild: Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinens tränare Jarmo Punkkinen vill inte avslöja om det redan finns ett beslut på om Mäkäräinen ställer upp i dagens jaktstart efter den misslyckade sprinten i söndags. Punkkinen som har pratat en hel del med Kaisa säger: ”Givetvis är en idrottare besviken genast efter en dålig tävling, men efter att ha sovit en natt så känns allting annorlunda”.

Punkkinen säger att de i diskussionerna ha försökt att inte gräma sig över misslyckandet utan i stället har de tänkt på positiva stunder och försökt att se framåt i stället för bakåt. Det återstår flera tävlingar i OS, det gäller att koncentrera sig på dem.

Om Mäkäräinen ställer upp i jaktstarten startar hon från trettionde plats en minut och elva sekunder efter sprintsegraren Anastasia Kuzmina. Punkkinen medger att differensen är stor och att det enbart finns teoretiska chanser till medalj. Ställer Kaisa upp så ligger fokus på att, i en tävlingssituation, försöka få en snabbare rytm i skyttet. Jaktstarten har fyra skjutmoment och det samma gäller den kommande individuella tävlingen.

Laukkanens beslut rätt

Mari Laukkanen var trettiosexa i skidskyttesprinten och kommer åtminstone inte att tävla i jaktstarten. Hon är en av finländarna i dagens sprint i längdskidåkning. Det här är rätt beslut säger Jarmo Punkkinen. Laukkanen skulle ha startat ännu längre från täten och då skulle det inte ha varit möjligt för henne att uppnå de mål hon har för OS. Men i sprinten i längdåkningen har hon rentav chans till en finalplats bedömer Punkkinen.

Jarmo Punkkinen fungerar som Yle Urheilus expertkommentator i skidskytte.

Diskussion om artikeln