Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Leda Bamseklubben räcker som merit för dagisvikarier

Från 2014
Uppdaterad 11.02.2014 14:08.
Bildtext Tony Sandström är rekryteringsansvarig vid Seure. Han berättar att bristen på erfarna dagisvikarier på svenskt håll är skriande.
Bild: YLE/ Albert Häggblom

På svenskt håll behöver man inte ha utbildning eller arbetserfarenhet från dagis om man vill bli inhoppare via bemanningsbolaget Seure. På finskt håll är kravet däremot absolut.

Seure Henkilöstöpalvelut Oy förmedlar vikariat speciellt för skolor, daghem, sjukhus och hälsovårdscentraler. I bara januari förmedlade Seure 4300 vikarier. Seure är samägt av Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla stad.

När det gäller daghem är bristen på svenskspråkig personal stor, berättar Tony Sandström som ansvarar för rekrytering vid Seure.

- Ja, i daghem lever vi i rusningstider. Folk är sjuka mycket, och vi behöver många vikarier, särskilt på svenskt håll.

Lider kvaliteten då det inte går att välja och vraka bland hugade inhoppare?

- Vi kan ha ganska höga kriterier inom de flesta brancher, men just inom dagvården är det inte på svenskt håll nödvändigt att ha utbildning eller arbetserfarenhet från dagis från förut.

Är kravet på utbildning eller erfarenhet från dagisarbete då absolut på finskt håll?

- Ja, det är ett absolut krav. Vi gör väldigt få rekryteringar där vi inte kräver det här.

Höga krav = inga vikarier

Kraven på barnskötare och assistenter är alltså väldigt olika på svenskt och på finskt håll. Hur kan det få vara så här?

- Vi tar till den arbetskraft som är tillgänglig. Om vi skulle ha för hårda kriterier skulle vi inte ha några vikarier alls på svenska, tyvärr.

Ett utdrag ur straffregistret krävs alltid för att man ska få jobba med barn, men om man har det, kan vem som helst då valsa in till Seure och meddela att han eller hon vill börja jobba på ett daghem?

- Nej. Vi prioriterar dem som har erfarenhet av barn i samma ålder och erfarenhet av att sköta barngrupper. Vi har till exempel många som har jobbat på Bamseklubbar utomlands och dylikt. Det är prima.

Programmet är inte längre tillgängligt
Morgonöppet: Olika krav på svensk- och finskspråkiga inhoppare i daghem - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Bamseklubben är en merit

Det kan ju kännas måttligt tryggt för en förälder att lämna sitt barn i händerna på någon vars erfarenhet är att ha jobbat på Bamsekluobben på Teneriffa i några veckor. Hur ser Seure till att det är bra folk de anställer?

- I rekryteringsskedet försöker vi se till att det är en person som lämpar sig. Vi ser till arbetserfarenhet och motivation.Vi försöker också alltid ta feedback från personalen på dagiset efter en ny anställds första så kallade keikka. Om allt har gått bra är det ju ok. Om inte, så måste vi prata med personen i fråga och kanske gallra bort honom eller henne.

Så man testar lämpligheten på barnen och ser hur det går?

- Nja, nog måste det ju finnas en ganska bra grund och bas innan vi vågar sätta personen på sin första "keikka".

På tisdag kväll håller Seure ett rekryteringstillfälle på Luckan vid Simonsgatan 8 Helsingfors kl 17-19. De söker barnskötare och skolassistenter, som kan jobba i längre arbetsförhållanden eller kortare vikariat enligt eget intresse.