Hoppa till huvudinnehåll

X3M

"Grönroos köper röster"

Från 2014
Uppdaterad 13.02.2014 09:59.
Frida och Janne
Bildtext Spelet mellan de två redaktörerna är i full gång.

Omröstningen där man försöker lokalisera den vänligaste finlandssvensken har tagit nya vändningar när två av Radio X3M:s profiler publicerat sina kampanjvideor.

Igår publicerades en omröstning med anledning av vänliga veckan. I omröstningen var sju finlandssvenska profiler nominerade, av dessa ombads allmänheten rösta på den de tyckte var vänligast. Om ingen av de nominerade ansågs vänligast i Svenskfinland fanns även alternativet att rösta på någon annan genom att skriva dennes namn i artikelns kommentarsfält.

När Radio X3M:s morgonvärd Janne Grönroos fick reda på att han inte var nominerad i den ursprungliga omröstningen bröt det loss ett publikfiskeri utan dess like. X3M:s eftermiddagsprofil, Frida Lindholm, som däremot var nominerad i omröstningen, tog sin roll i spelet på allvar och valde att publicera en valkampanj i videoform. När Grönroos fick nys om detta kontaktade han snabbt X3M-tv:s regissör Charlotta Munsterhjelm och enligt säkra källor mutade han henne att göra en film även åt honom. Munsterhjelm sågs senare i stadens stora varuhus med en fet guldkedja runt halsen.

När vi under eftermiddagen igår nådde en del av de personer Grönroos varit i kontakt med reagerar de väldigt olika på frgan om Grönroos valkampanj.

- Klart att jag röstar på ... vad hette han nu ... Janne Grönholm! säger Stefan från Hitis.

- Grönroos lovade mig toapapper och en egen låt, säger en person som valt att vara anonym.

Ju mera information om Grönroos och Lindholms valkampanjer det kommer fram, desto mera börjar det lukta valfusk. Vi följer utvecklingen av ärendet.

Här under kan ni se kampanjvideorna.
Videomaterialet inte längre tillgängligt. 20.1.2021