Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Gå inte på dejt på fredag

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Satin Circus
Bildtext Skippa myset med din partner och häng med dessa istället!
Bild: Sony

Vi ger dig tips på vad du kan göra på alla hjärtans dag istället för att gå på romantisk dejt. Alla våra tips kan utföras på egen hand med en påse chips i näven.

Snart brakar den loss, den stora kärleksdagen (eller konsumtionsdagen, kanske?). Dagen när du ska visa alla dina romantiska drag för den du brukar ha sex med. Rosor, choklad, efterrätter, champagne och jordgubbar - inget är för sliskigt för alla hjärtans dag.

Om det nu råkar vara så att du bojkottar den här kommersiella dagen eller helt enkelt bara inte råkar ha en dejt har vi några heta tips på vad du kan göra ensam. Eller tillsammans med din bästis.

Fanitera söta pojkar

Två viktiga händelser infaller samtidigt: Satin Circus albumrelease och premiären av Isac Elliot-filmen på bio. Troligen kommer duändå att hinne med bådadera, eftersom filmen nog kommer att ha tidigare dagsvisningar också. Skivreleasen för plattan Expectations börjar klockan 20 på Gloria i Helsingfors. För att veta exakta tider för Isac Elliot: Dream Big The Movie gör du bäst i att kontakta din närmaste biograf.

Inför denna fantastiska kväll kan du förstås också kolla in dokumentären, Isac Elliot - Waking Up The World.

Isac Elliot - Waking Up the World - Spela upp på Arenan

Stanna hemma i sängen

Serien House of Cards har knappast gått många förbi. Serien där Kevin Spacey spelar skrupelfri politiker blev en direkt succé när den visades på on demand-tjänsten Netflix. Nu är äntligen dagen här, dagen när säsong två av serien släpps. Det bästa är ju att du får tillgång till hela säsongen på en gång. Heldag i sängen, anyone?

Se skräckteater

Kommer vi äntligen att få se vad Raamt egentligen är? Kommer vi att kissa på oss av spänning och skräck? Pjäsen Gräset är mörkare på andra sidan som baserar sig på Kaj Korkea-ahos bok med samma namn har premiär på Viirus på alla hjärtans dag. Passande premiärdatum, den här dagen kan vara väldigt skräckinjagande för många av oss.

Se trailer för pjäsen

Gå på dans

Och då menar vi DANS-dans, alltså gammaldags lavadans. Klä dig i blommig klänning, fluga och hängslen och dra till Leipätehdäs i Vasa på dans. Kom ihåg att ha en fin ankomstmin, det finns nämligen möjlighet till kompisfotografering när man kommer in.

Här hittar du mera info om Hippiknik.

Fira vaginan

En uppläsning av Eve Enslers Vaginamonologerna har redan blivit en alla hjärtans dags-tradition för många. I år kan man till exempel se Eva Biaudet, Monika Fagerholm, Frida Lindholm och Karin Palmén läsa monologer tillsammans med Teater Hekate.

Mera info hittar du här.

Glad alla hjärtans dag till er alla, med eller utan dejt - med eller utan chips!