Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sofia Ek städade sig till toppen

Från 2014
Uppdaterad 18.02.2014 09:26.
Sofia Ek
Bildtext Arkivbild.

Sofia Ek i Närpes tyckte så mycket om att städa att hon skapade sig en utkomst genom att starta ett städföretag. I dag har hon 20 anställda och fick Närpes företagspris 2013.

Programmet är inte längre tillgängligt

Under studietiden drygade hon ut inkomsterna med att städa. När hon var färdig som läkemedelstekniker lade hon examen på hyllan och startade ett eget företag i stället, Hus och Trädgårdsservice Sofia Ek Ab, och började städa på heltid. Att hon gjorde ett gott vägval bevisas bland annat av att hon gick från enmansföretag till att ha 20 anställda på bara sju år. Bland annat för den bedriften fick hon i måndags ta emot Närpes stads företagspris 2013.

Hus och Trädsgårdsservice Sofia Ek erbjuder främst städtjänster, trädgårdstjänster och även fastighetsskötsel.

- När jag började i september år 2007 visste jag inte ens om jag hade jobb åt mig själv. Ett år senare kunde jag anställa den första. Det blev så mycket arbete att jag inte klarade det själv längre.

Hårt jobb lönar sig

På måndagens fullmäktigemöte fick hon ta emot företagarpriset i Närpes.

- Det känns jättebra med lite uppmuntran. Det är ju inte bara jag som får priset. Vi är ju ett team alla mina anställda och jag. Och även min familj. Företagande blir ju en livsstil som involverar hela familjen. Det är en ära att ta emot priset, säger Sofia Ek.

Företagarpriset fick Sofia Ek bland annat för att hon genom målmedveten verksamhet har lyckats fånga trender och ett växande behov av den typen av service som företaget bjuder.

- Jag ser att behovet har ökat. Folk är mera medvetna om att ta vara på tiden bättre och låter oss sköta städningen eller trädgårdsarbetet och får mera tid för familj och fritid.

Närpes stad motiverar också priset med att företaget är en god representant för ett gott entreprenörskap och visar framåtanda. Dessutom är företagsidén och företaget ett bevis på att man kan skapa alternativa utkomstmöjligheter i regionen.