Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

"Ruohonen-Lerners uttalande visar på verkliga brister"

Från 2014
Uppdaterad 20.02.2014 10:30.
Pirkko Ruohonen-Lerner

"Det lönar sig att hellre anställa unga män än unga kvinnor. Det borde jag ha gjort redan 2007, så skulle jag inte ha behövt anställa en vikarie under mammaledigheten, och en vikarie för vikarien", sade Pirkko Ruohonen-Lerner, före detta ordförande för Sannfinländarnas riksdagsgrupp i en intervju för Helsingin Sanomat.

Sannfinländarna har officiellt tagit avstånd från uttalandet och säger via sin partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo att det inte ingår i partiets linje att diskriminera kvinnor.

"Det var ironi"

- Man kan vara dum på olika sätt.

Det säger Heli Järvinen är ordförande för Finlands företagarkvinnor om Ruohonen-Lerners uttalande. Hon menar att Ruohonen-Lerner med uttalandet ytterligare urholkar kvinnors förutsättningar att få barn och jobba på jämlika grunder.

Ruohonen-Lerner har senare i dag sagt att det handlade om ironi.

Föräldraledigheten fortfarande ett problem

Trots att uttalandet är dumt har Ruohonen-Lerner en poäng, menar Heli Järvinen. För de unga kvinnorna i arbetslivet vore det nu brådskande att omforma hela finansieringsmodellen. I dag betalar den moderskapsledigas arbetsgivare en del av kostnaderna, medan FPA står för en del. Den modellen skapar diskriminering mot unga kvinnor på arbetsmarknaden, menar Järvinen.

- Jag förstår att företagare med få anställda ser det som en stor kostnad när en anställd tar föräldra- eller vårdledigt. I Sverige och i den andra nordiska länderna finansieras moderskapsledigheten helt och hållet av staten med skattemedel. Då fördelar sig kostnaderna jämlikt och företag slipper betala extra för de kvinnliga anställda. Dessutom skulle en sådan modell stöda att också män tar ut sin pappaledighet.

Ingen politisk vilja

Men den politiska viljan saknas.

- Unga kvinnors rättigheter på arbetsmarknaden beaktas inte och det betyder att kvinnor inte vill eller vågar skaffa barn. Unga kvinnor måste våga bli företagare och arbetsgivare ska inte behöva ta en risk genom att anställa kvinnor. Vi behöver de arbetsplatserna som vi nu går miste om genom den nuvarande finansieringsmodellen, säger Heli Järvinen.