Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Barntillåtet och prostitution på bio

Från 2014
Uppdaterad 21.02.2014 20:57.
Bildtext I That Awkward Moment ska killarna vara singlar. Den planen lyckades inte så bra.

Denna vecka är det väldigt varierande filmer som har premiär. Du kan välja mellan animerat, finsk humor, lite fantasy och franskt drama i en salig blandning. Köp en bunke popcorn och välj den som attraherar mest.

Kummeli

Tycker du om finsk humor så blir du glad. Denna vecka har nämligen den femte Kummeli-filmen premiär. Filmen består av fyra historier som knyts samman och över 50 olika karaktärer.

Winters Tale

Winters Tale är en snygg och magisk film med Colin Farrell i huvudrollen. Filmen baserar sig på succéromanen av Mark Helprin med samma namn. Det handlar om en tjuv, Peter Lake, som bryter sig in i en herrgård på Upper West Side i New York. Där träffar Peter herrgårdsdottern Beverly Penn som är dödligt sjuk. Deras kärlekshistoria är en otrolig berättelse.

The Pirate Fairy (Helinä-keiju ja Merirosvokeiju)

Det är älvan Zarinas jobb att vakta älvstoftet. Hon är ändå väldigt missförstådd och flyger därför iväg för att ansluta sig till sjörövarna. Med sig tar hon älvstoftet som är livsviktigt för älvorna. Utan det kan de inte flyga. Tingeling och hennes vänner har inget annat val än att bege sig ut på sitt livs äventyr. Filmen är dubbad på finska.

That Awkward Moment

Här har ni en riktig bromance-film. När den enas fru lämnar honom och rymmer iväg med sin advokat så lovar kompisarna att hålla sig singlar för att hjälpa vännen i nöd. Nå tror ni att de lyckas med det? Nej. En av huvudrollerna innehas av många tjejers våta dröm, Zac Efron.

Jeune & Jolie

Jeune & Jolie är en fransk independentfilm som har fått väldigt bra kritik. Filmen handlar om 17-åriga Isabelle som upptäcker sin sexualitet. Hennes första gång är intenågon imponerande upplevelse men hon fortsätter utforska sin sexualitet och det hela slutar med att hon prostituerar sig. Hon träffar många män, George, en äldre herreman är en av dem. George dör i en hjärtattack under deras samlag och Isabella flyr från platsen och slutar prostituera sig. Polisen lyckas ändå hitta spåra henne och avslöjar Isabellas hemliget åt hennes mamma.