Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hyresgäster förlorade i rätten

Från 2014
Uppdaterad 20.02.2014 14:19.
Bruksbostäder i Fiskars
Bildtext Bruksbostäderna i Fiskars.
Bild: YLE/Sofia Söderlund

Alla besvär mot försäljningen av bruksbostäderna i Billnäs och Fiskars har förkastats. I går (19.2) kom elva besked från Helsingfors förvaltningsdomstol till Raseborgs stad. En del besvär har alls inte prövats och de som prövats har förkastats.

Nu väntar staden på att besluten ska vinna laga kraft och sedan skriver man under köpebrevet. Men besvärsställarna kan vända sig till Högsta förvaltningsdomstolen inom 30 dagar, så inget är klart ännu.

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Beslut fattades inte i fel ordning

Det var i mitten av juni 2012 som Raseborgs stadsstyrelse beslöt att godkänna Hjärnbruket Oy/Billnäs Bruk Ab:s anbud. Olli Muurainen bjöd drygt fyra miljoner euro för aktierna i Fab Bruksbostäder.
Stadsstyrelsen röstade om staden skulle sälja till Olli Muurainen/Billnäs Bruk Ab eller till Hakany Ab. Rösterna blev 7-5.

Helsingfors förvaltningsdomstol har nu bland annat konstaterat i ett par av besluten att stadsstyrelsens beslut inte fattades i fel ordning.

Inte överraskad

Patrick Bayer är en av dem som besvärat sig över stadsstyrelsens beslut. Han fick höra om besluten i dag (20.2).

-Jag är inte helt överraskad, man måste vara beredd på alla alternativ.

Bayer säger att besvärsställarna nu måste bekanta sig med alla dokument.

De har möjlighet att överklaga hos Högsta förvaltningsdomstolen, men Bayer konstaterar att det är för tidigt att säga om de överklagar eller inte.

Patrick Bayer anser fortfarande att bruksbostäderna borde ha sålts till invånarna och inte till en affärsman.