Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kirsikka Saari minglar med Jared Leto

Från 2014
Bildtext Kirsikka Saari åker snart till LA igen.
Bild: X3M/Catariina Salo

Kirsikka Saari har varit i Los Angeles och minglat med filmvärldens grädda. Snart åker hon dit igen och hoppas komma tillbaka med en Oscar i reseväskan.

Att på riktigt få en Oscarsnominering var inget filmmakarna Kirsikka Saari och Selma Vilhunen tänkte på när de skicka in sin ansökan till filmakademin i Los Angeles. De hade inte ens bråttom med ansökningen, så lite trodde de på en realistisk chans att vara med och tävla. Men tji fick dom, för det landade ju en Oscarsnominering för bästa kortfilm till deras film Pitääkö minun kaikki hoitaa.

- Det var en total överraskning och kändes riktigt märkligt, säger Kirsikka som menar att bara att skicka ansökan kändes avlägset och skumt.

När en får en Oscarsnominering blir en bjuden till LA på en mingellunch med alla de andra nominerade. Kirsikka har just kommit hem från det här tillfället där hon fritt minglade med storheter som Meryl Streep Bono och Jared Leto.

- Jared kom faktiskt fram till mig och sa att han älskar Finland. Han berättade om en båttur han gjorde i somras när han var här med sitt band (30 Seconds To Mars, red.anm.) och sa att Juuri är Europas bästa restaurang.

Visst kan det vara marknadsföring från Jareds sida, men lika mycket marknadsförde Kirsikka sin film till de andra nominerade och hon var inte heller rädd för att tala med de stora starorna på lunchen, där folk gick runt och tog kompisbilder med varndra utan att behöva spela coola.

- Min manager sa att "bättre med en liten stund skam än att ångra sig resten av livet".

Du kan sitta och hålla tummarna tillsammans med Kirsikka den 3 mars när Yle streamar Oscarsgalan. För tillfället kan du också se Kirsikkas nyaste film Korso på biograferna.