Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Två EIF-spelare i U16-landslaget i fotboll

Från 2014
Uppdaterad 24.02.2014 19:01.
Bild: Patric Westerlund Raseborg/FIN

Ekenäs IF:s William Lindqvist och Benjamin Källman har valts att representera Finland i två fotbollslandskamper. Finlands U16-landslag möter Ungern i två matcher på bortaplan i mars.

Landslagstränaren Kimmo Lipponen har valt 1998 födda EIF-spelarna William Lindqvist och Benjamin Källman att representera Finland i två vänskapsmatcher mot Ungern. Matcherna spelas den 11:e och den 13:e i staden Telki i Ungern.

Lindqvist som är försvarsspelare och Källman som trivs i anfallet återvände till moderföreningen EIF i höstas. Också nu skadade Tony Pihlström återvände från Esboklubben FC Honka till Ekenäsklubben.

I slutet av april deltar U16-landslaget i UEFA Development-turneringen i Estland. Vecka 26 deltar landslaget i Baltia Cup i Litauen och i månadsskiftet juli-augusti spelas den NM-turneringen (U17).

I början av september spelar U16-landslaget två träningslandskamper mot Slovakien på hemmaplan och i mitten av oktober är det dags för förkvalturneringen till EM. I turneringen som spelas på Malta deltar Finland, Holland, Serbien och Malta.