Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nu har avfallsbolaget Retex allt på ett och samma ställe

Från 2014
Uppdaterad 25.02.2014 10:32.
Rasmus Sigg och Jens Lundén
Bildtext Rasmus Sigg och Jens Lundén arbetar på Retex
Bild: YLE/Ann-Sofie LÃ¥ngvik

En klar förbättring i logistiken blev det för avfallshanteringsbolaget Retex, som den här veckan flyttade till nya utrymmen bredvid Riksväg 8 i Pjelax.

- Nu har vi allt samlat på ett och samma ställe. Kontoret och verksamheten och allting. Det är bättre kontroll och bättre för kunderna också, de får allt på ett och samma ställe, säger Retex VD Rasmus Sigg.

Retex är också ombud för Ramirent, vilket betyder att företag och privatpersoner kan hyra maskiner som till exempel grävmaskiner, skyliftar, lastare, baracker, via dem. Nu finns maskinerna och uthyrningen, kontoret och avfallsterminalen på en och samma adress.

Retex flyttade in i ny hall

Programmet är inte längre tillgängligt

- Många gånger är det privatpersoner som ska göra en liten remont och ska byta kakel och kommer och vill hyra en pikmaskin, eftersom de är dyra att köpa, och undrar vart de ska föra det gamla kaklet. Då kan de hyra en släpkärra och lämna kaklet och allting hos oss, säger Sigg.

Retex verksamhetsområde är Sydösterbotten och Suupohja, det vill säga Botnia Rosks område. De sköter om både hushållsavfall och annat som byggnadsavfall och trädgårdsavfall.

Den nya hallen ligger längs gamla infarten från riksväg åtta till Kristinestad i Pjelax.