Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Trollkonstnär på heltid

Från 2014
Uppdaterad 25.02.2014 13:31.
Bild: Yle/Philip Stenkula

En trollkonstnär är aldrig fullärd och proffset Christian Engblom från Åbo som trollar i många länder ska sätta sig på skolbänken, men också själv undervisa vid den nya universitetsutbildningen för trollkonstnärer.

Utbildningen inleds i Spanien och är den enda i sitt slag. Christian har vunnit många priser för sitt trolleri och är en mästare på closeuptrolleri där det gäller att vara mycket fingerfärdig och psykologisk.

När han besökte Yle Åbolands redaktion och medan han själv blev intervjuad plockade han plötsligt fram en fräsch skiva salami ur redaktörens arm! Sedan bet han ett tydligt hål i salamin som i samma stund blev hel igen! Därefter stoppade han tillbaka korvskivan i den förvånade redaktörens arm! Alltmedan hon uppmärksamt försökte följa allt med blicken. Men som vi alla vet; magi är magi och det är alltid lika roligt att bli lurad och förd bakom ljuset!

I april ger Christian Engblom ett antal föreställningar på Åbo svenska teaters Studioscen. Nilla Hansson talade med Christian Engblom.