Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hör upp Maggots och Purmoteers

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bild: Yle

Ellioteers, Directioners, Beliebers, Dingdongers och Jedheads. Fankulturen idag syns starkt på sociala medier och fansen har en stor genomslagskraft.

Så sent som igår crashade Ellioteersen en chat. Det var Isac Elliot som skulle chatta med sina fans efter Bettina. Det blev en sådan rusning att Yles system inte klarade av trycket.

Fansen har en väldig kraft. De sprider uppmaningar om att rösta på sina idoler i olika tävlingar och galor via sociala medier och genomslagskraften är enorm. I januari samlades tusen Directioners i Helsingfors, informationen spreds via #1DWalkFinland. De marscherade för att få One Direction att göra en spelning i Finland. Killarna i bandet såg Youtube-klippet men än är det oklart ifall bandet gör en spelning i Finland eller ej. Både Directioners och Beliebers har gjort ett antal flashmobs som spridits över världen via Youtube. Även Satin Circus har sin egen fanbas som kallar sig själva Popsters.

Nu har vi satt ihop några förslag på vad andra kända personers fans kunde kalla sig och på så sätt samla ihop fanbasen. Tror ni det blir någon sprindning?

Veronica Maggio - #Maggots

Softengine - #Engineer

Clarissa - #ClarissasAngels

Tove Lo - #Loller

Redrama - #Dramaqueens

Ted Forsström - #Purmoteer

Och så kan ni såklart använda #x3mist. Visst?

Vad tyckte Tove Lo om vårt förslag?