Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Linda räddade Kaninklubben

Från 2014
Uppdaterad 26.02.2014 13:35.

Vad gör man om kommunen drar in en väldigt uppskattad service till barnen? Rycker på axlarna och hoppas att det blir bättre i framtiden eller gör något själv åt saken? Om man vill hjälpa andra, så kan man själv behöva lite hjälp.

Linda Graversen har tagit över den så kallade Kaninklubben i Bromma, Sverige, efter att den hotades med nedläggning.

Här kan barn samlas efter skolan och sköta om sina och varandras kaniner. Men inte bara det. De kan göra läxor, prata ut och dela med sig av allt mellan himmel och jord.

- Linda finns alltid där, en axel att gråta mot, säger en av ungdomarna som planerar att vara med i Kaninklubben resten av livet. Om inte som en aktiv medlem, så åtminstone en som stöder verksamheten.

För dylik verksamhet kostar naturligtvis pengar. Man ordnar insamlingar, loppisar och liknande, men det räcker inte.
En del finansieras nu med crowd funding, via organisationen Polstjärnan.

- Det är just sådana eldsjälar som Linda som vi vill stöda, berättar Karl Lindqvist som grundat insamlingsstiftelsen Polstjärnan. Han har i sin tur fått hjälp från the Impact Hub, ett företagarcenter i Stockholm.

Det går att göra barns liv lite bättre, också i kvarteret man bor i, det är Linda ett bra exempel på. Det som behövs är en idé, ett engagemang och en vilja. Och kanske lite hjälp på traven från andra.

Linda Graversen är en av de spännande personer som vi träffade då vi bandade in programserien Vi borde prata om Europa. Du kan se hela programmet här.

Mer om ämnet på Yle Arenan