Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Självförtroendet högt inom Borgå Akilles

Från 2014
Uppdaterad 26.02.2014 10:51.
Tomi Tukiainen och Raoul Karlqvist inför semifinal
Bildtext Tukiainen och Karlqvist taggade inför kvartsfinal

- Botnia hade inte mycket att komma med i grundserien i matcherna mot oss, så vi borde inte ha några större problem att slå dem även i kvartsfinal, säger Akillespelaren Tomi Tukiainen.

En annan bra sak med att möta Botnia är det korta avståndet. Det tar bara en dryg halvtimme att köra till Åggelby från Borgå. ToPv från Torneå hade kanske varit ett lättare motstånd men att resa till Lappland för att spela tär onödigt mycket på krafterna.

Botnia ska nog kunna slås

Kvartsfinalspelet kör igång nu på onsdagkväll hemma i Borgå. Laget har främst finslipat på spelet och jobbat på att hålla den goda andan hög.

- Då ska nog Botnia kunna slås utan större svårigheter, säger spelar Raoul Karlqvist. Grundjobbet är gjort så bra att träningarna inte medför några stora förändringar i spelet.

Förhandsfavoriter

- Att vi är förhandsfavoriter påverkar nu inte vårt spel, men situationen är ju ny för oss. Vi har aldrig varit förhandsfavoriter tidigare, berättar Tukiainen.

- Men hemmapublikens entusiasm får det nog att pirra lite i magen, fortsätter Karlqvist. Folk skriver på socialmedia att nu skall guldet tas och det sätter ju lite press, fortsätter han.

Senast Borgå Akilles tog guld i bandy var 1985. Då var Tukiainen och Karlqvist knappt födda.