Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Vad ska Maddes bebis heta?

Från 2014
Bildtext Morjens sessan!
Bild: EPA/BERTIL ENEVAG ERICSON / SCANPIX SWEDEN OUT

Idag kommer vi att få veta vad prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills dotter kommer att heta. Vi har några alternativ färdiga, vad tror du?

Det har förstås redan spekulerats kring vad prinsessan Madeleines dotter kommer att få för namn. Namnalternativ som Alice, Desirée och Elouise har lagts fram men vi vill lägga till några nya alternativ i leken.

Alice är förstås ett givet alternativ, det var det vanligaste flicknamnet i Sverige förra året. Desirée är ett namn som finns i lillprinsessans släkt och det är ett internationellt gångbart namn, det kan det visserligen också bli. Att döpa det lilla barnet till Elouise vore naturligtvis en stor eloge till det svenska dansbandet Arvingarna, som vann Melodifestivalen 1993 med låten Eloise. Elouise betyder känd krigare, och den här lilla sessan är ju redan en rikskändis i Sverige och här hos oss. Minst.

Våra egna tippningar landar på namn som Christina eller Pauline. Christina efter farsan Chris O'Neill förstås. Maddes svärfar hette Paul, därför kunde Pauline vara ett trevligt namn. Paulina kunde också funka, för lite mer inhemsk klang. Eller varför inte för att införa en spansk ton i det hela.

Maja var det nästpopuläraste namnet på nyfödda flickor i Sverige ifjol och Elsa kommer på tredje plats. Eftersom kungahus kan vara lite konservativa kunde något av dessa populära namn fungera. Vi menar, se bara på Victoria och Madeleine, det är ju inga särskilt speciella namn, eller?

Sist men inte minst vill vi lobba för namnet Catariina. Ett otroligt vackert och hemskt speciellt namn. Bäraren av detta namn är dömt att lyckas i världen. Amen.

Vilket tror du mest på?

Omröstningen är inte längre tillgänglig.

Klockan 16 idag, finsk tid, klarnar barnets namn och titel.