Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Två filmer till priset av en

Från 2014
Uppdaterad 28.02.2014 17:08.
Bildtext Vackra färger i Korso.

Det blir inhemskt, kortfilm och Oscarsnominerade filmer i veckans premiärer.

Korso & Pitääkö mun kaikki hoitaa

Krisikka Saari är nominerad för en Oscar för kortfilmen Pitääkö mun kaikki hoitaa. Den sju minuter långa kortfilmen kan nu ses på bio som förfilm till Kirsikkas senaste långfilm Korso. Två till priset av en, alltså!

Korso är en mörk historia om basket, förorten och ungdomen. Vi rekommenderar den här filmen åt precis alla, vi tror att den kan vara svinbra.

August: Osage County

På pappret ser den här filmen riktigt bra ut. Meryl Streep, Ewan McGregor, Juliette Lewis och Benedict Cumberbatch. Det kan hända att en måste ta sig till biografen för att se om detta familjedrama faktiskt lever upp till förväntnignarna.

Nebraska

Filmen som har fått cirka en miljon Oscarsnomineringar kan väl inte vara dålig, trots att den inte innehåller någon färg alls? Tedi från Hovet gillade i alla fall den väldigt mycket.

Inside Llewyn Davis

Bröderna Coen är här igen, och som vanligt bjuder dom på fantastisk film. Den här gången är det inspirerat från verkliga händelser. Läs Ankas artikel om musikern som ligger som inspis till filmen du låter fix när du talar om den här filmen!

PS: Justin Timberlake är med.

The Monuments Men

Det är krig, monument ska bevaras. Det är både roligt och lite tragiskt. Och! George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett och John Goodman är med.