Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ronya saknar Sjundeå

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Ronya
Bildtext Ronya beskriver sin nya låt Flames som skandipop med en mörk underton.
Bild: X3M/Catariina Salo

Ronya är aktuell med sin nya låt Flames. Eftersom både hon och Stiftelsens Pernilla är uppvuxna i Sjundeå så fick de fylla på några meningar som handlade om deras hemtrakter.

Ronya är tillbaka med en ny låt! Idag har musikvideon till Flames getts ut. Ronya berättar att musikvideon handlar om samma sak som låten, nämligen om ett förhållande där passionen är så stor att hatet sist och slutligen blir lika stort som kärleken. I videon spelas Ronyas älskarinna av en nära vän till henne. Ronya berättar att de ursprungligen tänkte ha en man i videon men att det slutligen passade bättre med en kvinna eftersom det blev mera genuint och sensuellt.

Eftersom både Ronya och Pernilla från Stiftelsen är uppvuxna i Sjundeå så fick de fylla på några meningar om sin hembyggd. Stundvis undrade de om de alls vuxit upp i samma by. Medan Pernilla hängde på Esso och spelade handboll så sjöng Ronya och hängde i sin mammas blombutik. Båda är ändå väldigt patriotiska.

Sjundeå är...
Ronya: Ett paradis.
Pernilla: Mysigt.

I Sjundeå brukar flickor...
Ronya: Spela handboll. (Utom jag).
Pernilla: Gå ut på kaffe med varandra.

På kvällen i Sjundeå...
Ronya: Så går elden lös.
Pernilla: Hänger man på Esso.

Jag flyttade från Sjundeå...
Ronya: När jag var... Nå egentligen flyttade hela familjen från Sjundeå. Alla barn flyttade hemifrån och det blev för mycket jobb för min mamma att sköta en stor gård ensam.
Pernilla: För att jag måste.

När jag tänker på Sjundeå...
Ronya: Så gråter jag en skvätt. Jag saknar mitt gamla hem.
Pernilla: Så får jag hemlängtan.