Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Demensavdelningar som stänger intresserade mest

Från 2014
Uppdaterad 03.03.2014 11:16.
Blomsterhemmet i Ekenäs drivs av Folkhälsan
Bildtext Artikeln som berättade att två demensavdelningar i Ekenäs skall stänga var den mest lästa på Yle Västnylands webb senaste vecka.

Att Folkhälsan skall stänga två demensavdelningar intresserade läsarna på Yle Västnylands webb senaste vecka (vecka 9/14). Den nästpopuläraste artikeln handlade om polishunden Oscar.

Den mest lästa och mycket kommenterade artikeln vecka 9 handlade om att Folkhälsan tvingas stänga två demensavdelningar i Ekenäs. Marknadsdomstolens beslut att ge Raseborgs stad rätt i upphandlingstvisten gör att demensavdelningarnas klienter flyttas om en månad.

Veckans näst mest lästa artikel handlade om polishunden Oscar. Hundens främsta uppgifter är att leta reda på narkotikagömmor och försvunna människor.

Tredje på listan är en artikel som egentligen plockades från tidningen Västra Nyland. Artikeln handlar om tidningens ledare som beskyller Ekenäs Energis Ann Störsjö för förtal. Också under sportlovsveckan var artikeln den mest lästa på Yle Västnylands webb.

Fyra på listan över de mest lästa artiklarna hade rubriken "Flytta bryggorna i Södra viken". I den intervjuas Risto Lindgren som bor i Gamla stan i Ekenäs.

Att en försvunnen man hittades död i Ekenäs var den femte mest lästa artikeln senaste vecka. Den omkring femtio år gamla mannen var för ett par månader sedan på besök i Ekenäs då han försvann spårlöst.