Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Michael Monroe letar efter en äkta rockare

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bildtext Michael Monroe har varit nedtonad den här säsongen.
Bild: Linnéa Sjöholm / Yle

Vilken Emma-nominering är viktigast för Michael Monroe? Och varför ser han så uttråkad ut på The Voice of Finland den här säsongen?

Michael Monroe har chans att ta hem priser i sammanlagt tre kategorier under helgens Emmagala. Han är nominerad för Årets band och Årets rockalbum. Han kan dessutom vinna publikomröstningen i valet av Årets artist.

Vilken emma-kategori är viktigast att vinna?

- Alla är viktiga. Jag är helt tagen av att vara nominerad tillsammans med bandet. De tycker också det är roligt. Det är en stor ära, så jag kan nog inte välja något pris som är viktigare, och vill nog inte tänka längre än så heller.

Du är jättetuff och har alltid varit det. Hur uppehåller du din rockimage?

- Jag är bara mig själv. Jag är den jag är och behöver inte uppehålla något. Jag försöker inte vara något jag inte är.

Men är inte rockimagen viktig? Och stilen, hur man lever?

- Din personlighet är din image, och det är bäst om den är äkta. Man ska inte försöka vara någon annan eller ha en image som inte är en själv. Jag är sån jag är 24 timmar i dygnet, jag har smink och mina färggranna kläder också dagtid. Men en rockimage betyder inte att du ska gå ut och förstöra dig själv.

Kloka ord från Michael där.

Är Michael uttråkad?

Michael är också en av coacharna i musikprogrammet The Voice of Finland som ska luska fram Finlands nästa stora röst. I tidigare säsonger har Michael varit sitt gamla goda galna jag, men den här säsongen känns han mer nedtonad. Vi börjar nästan tro att han är uttråkad.

- Jag har tagit det lite lugnare nu i början och kollat vad som händer, men nog kommer det galna ännu. Det är roligt för direkt jag inte är helt crazy frågar folk vad det är för fel på mig. Jag har haft lite svårigheter att hitta rockiga typer, för de flesta har haft samma stil. Lee Angel är en raritet i den här säsongen, han är precis en sån rockman jag kunde ha i mitt team.

- Inte kan jag låtsas vara jätteengagerad heller, om jag inte är det, men jag blir nog mer och mer.

Vi håller tummarna för att Michael ska hitta sin rockare, och önskar honom lycka till på Emmagalan.

Vi träffade förresten Michaels rockhopp Lee Angel för en månad sedan. Här kan du läsa intervjun.