Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cirkeln sluter sig för Luongo

Från 2014
Uppdaterad 05.03.2014 07:37.
Bildtext Luongo vann OS-guld 2010 för Kanada.
Bild: YLE

Målvakten Roberto Luongo återvänder till sin gamla NHL-klubb Florida Panthers. I byte får Luongos klubb Vancouver Canucks en forward och den svenske målvakten Jacob Markström.

Den 34-årige Luongo har omgivits av transferspekulationer i några år och på tisdagen blev saken klar: Luongo flyttar tillbaka till Florida tillsammans med forwarden Steve Anthony och Canucks får Shawn Matthias och Jacob Markström i byte.

Luongo ligger på 16:e plats på listan över flest segrar i NHL och sitter på ett monsterkontrakt som sträcker sig fram till säsongen 2021-2022. Enligt nhl.com kommer Vancouver att betala 15 procent av Luongos lön fram till slutet av kontraktet.

- Det här är stort. Han är ett stort namn här nere och det sätter tonen för hela organisationen. Vi vill vinna Stanley Cup, men istället för att bara snacka om det gör vi slag i saken, sade Floridas General Manager Dale Tallon.

New York Islanders valde Luongo som fjärde spelare år 1997 i NHL Draften, men han blev inte långvarig i Islanders. Luongo representerafde Panthers mellan åren 2000-2006.

Robidas, Penner, Fast, MacDonald...

Anaheim har skaffat lite rutin till sitt försvar. Den 37-årige backen Stephane Robidas ansluter sig till Ducks i byte mot en draft-tur i fjärde omgången nästa sommar. Veteranen Robidas har inte spelat på en tid på grund av en fotfraktur och närmast ansluter från Dallas Stars organisation.

Ducks gjorde sig av med anfallaren Dustin Penner som byter kust och skall spela för Washington Capitals. I byte fick Anaheim en draft-tur i fjärde omgången nästa sommar.

Också svensken Viktor Fast lämnar Ducks - han skall spela för Edmonton Oilers.

New York Islanders bytte till sig ett par skapliga draft-turer 2014 och 2015 genom att sända backen Andrew MacDonald till Philadelphia Flyers.

Deadline för spelarövergångar i NHL är på onsdagskvällen klockan 22:00 finsk tid.