Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Nu börjar det hända saker!

Från 2014
Uppdaterad 06.03.2014 08:02.
sport, bandy
Bild: akilles 2013, bandy, akilles bandy, sport

På onsdag kväll inleds en ny fas på Borgå Akilles bandyherrars väg mot målet: guldmedalj i bandyligan säsong 2013-14. Den första semifinalmatchen mot JPS från Jyväskylä inleds på hemmaplan klockan 19.

På plats finns då utan tvekan även hejarklacken Trömpperit och med den Oscar Lökfors, som följt med Akilles bandy sedan barnsben. Hejarklacken laddar redan upp inför semifinalmatcherna.

- Vi har planerat för fredagens kulturresa till Jyväskylä [semifinal nummer två]. Det är årets sista och viktigaste bortamatch så vi satsar hårt. Vi får se om det blir några nya sånger om JPS, jag kan inte avslöja något än, berättade Lökfors för God morgon Östnyland på onsdag morgon.

Lökfors skulle helst se Akilles möta Helsingfors IFK i en möjlig final.

- Men det är ju omöjligt, för de har förlorat så mycket så de inte ens är med mera. Bäst hade det varit att vinna dem. Annars är det ingen skillnad.

Oscar Lökfors arbetar till havs och har därför inte sett alla matcher live denna säsong.

- Under de senaste matcherna har jag varit ute på sjön. Nog har arbetskamraterna undrat lite när jag har stått och skrikit för mig själv när jag kollat text-tv och det har blivit mål.

Under semifinalerna och finalerna kan en hängiven bandyivrare som Lökfors inte vara på jobb utan har ordnat ledigt hela mars månad för säkerhets skull.

- Vi tänkte med kompisarna att vi har stått i 16-17 års tid vid bandyplanen och sett så gott som alla hemmamatcher och ofta bortamatcher. Nu saakeli ska det börja hända saker!