Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Samlade stadionspelningsfloppar

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bildtext Tomma bänkrader på FNB-stadion i Johannesburg. Där spelade Brandy för 40 personer.

Igår meddelade Robin att han ska göra en Cheek, alltså spela på stadion i sommar. Vi önskar all lycka till Robin men vi kunde ändå inte låta bli att gräva lite i stora stjärnors misslyckade stadionspelningar.

Att de coola kidsen spelar på stadion är sommarens melodi. Både Cheek och Robin ska fylla stadion och göra en spelning i sommarvärmen. Cheeks båda konserter är redan slutsålda och vi hoppas det går lika bra för Robin.

Tyvärr går det inte alltid som på Strömsö, inte ens för de stora stjärnorna. Vi fick lust att gotta oss lite i stadionkonsertmisslyckanden.

Brandy spelade för en tom stadion

Brandy gjorde ett gig i somras i Johannesburg i Sydafrika. R&B-stjärnan var en överraskningsgäst på Nelson Mandela Sport and Culture Day på FNB-stadion som rymmer 90 000 personer. En rolig tanke med en överraskningsgäst men eftersom ingen visste att hon skulle spela efter matcherna så hann publiken lämna stadion. Det var cirka 40 kråkor som såg henne. Brandy är populär i Afrika men fansen visste inte att hon skulle uppträda. Det var alltså en stor miss i kommunikationen.
Källa: The Guardian

Fansen buade åt Justin Bieber

Många av Justin Biebers fans går i skolan. Han hade en konsert på en vardag i London i mars förra året och var två timmar försenad. Stackars skolflickor som vänade i evigheter och sedan ännu måste stiga upp och gå till skolan följande morgon. Många fans var tvungna att fara hem innan Justin ens steg upp på scenen. Det var ett stort gäng Beliebers som buade åt sin idol.
Källa: Mirror

Naturens makter

I somras skulle Peter André, Atomic Kitten och Blue spela på County Ground Stadium i Swindon i England. Tyvärr var det en sorlig historia. Det blev nämligen elavbrott och det var tyst i över en timme. Där satt publiken i regnet och frös. Det blev också rabalder när biljetternas pris sänktes från 50 pund till 10 pund eftersom det sålt så dåligt. Vilken otursspelning!
Källa: BBC.

Kayne West avbröt sin egen spelning

I december gjorde Kayne West en spelning på Kansas City Sprint Center som rymmer 19 000 åskådare. Endast 4 500 personer kom för att se honom. Det låter som väldigt många men arenan måste ändå ha varit ganska tom med tanke på storleken. Under samma turné avbröt Kayne själv sin spelning i Florida. Han var arg på ljussättningen och på en ljudtekniker. Han stormade av scenen och det blev ett avbrott i spelningen. Visst, det är viktigt att allt är rätt, men man kan ju sköta det lite snyggare tycker vi.
Källa: The Tampa Tribune och The Kansas City Star

Queen of flop?

Kan ni fatta att världsstjärnan Lady Gaga också gjort en spelning för ett halvfullt stadion? Det hände i Peru för två år sedan. Det rapporterades att 17 000 biljetter sålts men arenan rymde 52 000 personer. 17 000 personer är ju ett enormt gäng men det skulle ha funnits utrymme för väldigt många fler. Lösningen är kanske att spela på mindre arenor, så att det säkert blir fullt?
Källa: El Economista

Vem är nästa?

Isac Elliot.
Bildtext Egentligen har Isac Elliot redan gjort en stadionspelning, på Stafettkarnevalen.

Nu väntar vi på att Isac Elliot ska göra en stadionspelning. Hans fans, Ellioteersen crashar ju chattar och röstar Ikke till vinnare i alla kategorier där han är nominerad. Han skulle garanterat fylla Olympiastadion. Fast egentligen har han redan gjort en spelning där, på Staffettkarnevalen i fjol. Räknas det?